Vårt sortiment

Vår honung kommer från småskalig biodling i Falköpings kommun. Våra bin finns kring  Stenstorp, Borgunda och Brobacken. Bland annat pollinerar bina värdefulla växter i Natura 2000-områden samt ängar som sköts av Falbygdens naturskyddsförening.

SONY DSC

Broholms honung 2015


 

 

 

 

 

Honung 500 gram: 60 kr ink.moms
Honung 350 gram: 45 kr ink.moms

Vi erbjuder även nyslungad honung när tillfälle ges.

För större volymer/storpack kontakta oss för prisuppgifter.

Bra att veta om Broholms honung:

Vi använder inga gifter i vår biodling och vi bekämpar kvalstret Varroa (binas fästing) med endast ekologiskt godkända metoder.
Broholms biodlingar värmebehandlar inte honungen. Eftersom vi inte modifierar vår honung, mer än att vi filtrerar och rör om, varierar konsistens under säsongens olika skördar. Försommarhonung är fast i sin konsistens och kan bli som kola (vilket är supergott!) medan högsommarhonungen är mjukare och bredbar. Färgerna varierar också beroende på tid på året och vilka blommor bina har besökt.

Vissa burkar kan också få rimfrost på insidan efter en tids lagring. Det är helt naturligt och ett tecken på att vattenhalten i honungen är låg. Rimfrost påverkar inte smak och borgar för att din honung kommer att kunna stå sig i många, många år under rätt lagringsförhållanden.

Honung ska förvaras mörkt och svalt, men vara i rumstemperatur inför användning. Ju varmare den står desto mjukare blir honungen.

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.