Recept

Här kommer vi bygga på med goda och roliga recept. Har du något kul recept du vill dela med dig av? Kommentera nedan, eller skicka ett mejl till info(a)broholmsbiodlingar.se

Under tiden tar vi hjälp av Svenska bin som  skriver följande på sin sajt:

Sveriges mest namnkunniga kockar, bagare och konditorer arbetar med honung i sina kök och bagerier och vill gärna inspirera flera att välja den naturliga råvaran honung.
Minska på det vita sockret och njut av naturligt sötad mat, bakverk och efterrätter. Byt ut socker och glukos mot svensk honung! Då stöttar du också biodlarna i Sverige och den viktiga pollineringen i naturen.
Under julen bjöd svenska bagare och konditorer här på sina bästa recept med honungssmak.
Stjärnkocken Paul Svensson lagar päroncarpaccio med grönmögelost och honung, Årets konditor Sara Aasum Hultberg gör honungsglass med honungsknäck, prisbelönte ekokocken Rune Kalf-Hansen och kocken Husmor Lisa honungsglaserar kycklingvingar och revbensspjäll. Bloggaren Bagerskan bakar en semolinakaka med honung och apelsin.

– För mig är valet enkelt. Jag vill ha så naturliga råvaror som möjligt, menar Årets konditor Sara Aasum Hultberg.

– Jag väljer svensk honung sedan länge. säger kocken Paul Svensson.

Kockarnas honungsrecept laddar du hem här

Vill man fördjupa sig finns boken Honungsjul med recept som skapats av av biodlaren Marita Delvert och kockelever på Dackeskolan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *