Vi gillar mångfald

wpid-dsc_0459.jpg

Åsabacken utanför Stenstorp sköts varsamt av Falbygdens naturskyddsförening.

Strax utanför Stenstorp ligger natursköna Åsabacken. En fin kulle som sköts om av Falbygdens naturskyddsförening. Tack vare deras fantastiska arbete med årlig slåtter myllrar det nu av ängsblommor i området.

Tidigare i år kontaktades Falbygdens biodlarförening av naturskyddsföreningen. De ville gärna få en bikupa placerad vid sina sköteselområden i kommunen. Och jag nappade genast på möjligheten att placera ut ett av mina samhällen för att hjälpa till. Minst en gång i veckan besöker jag nu kupan för underhåll och kontroll, samtidigt får jag en underbar naturupplevelse med fågelsång, bygdens lantbrukare som skördar härligt doftande ensilage och så bisurr mitt i allt.

wpid-dsc_0854.jpg

Fikarast på Broholms biodlingar vid natursköna Åsabacken.

Och som det ser ut, kan det bli en hel del god och fin honung från samarbetet med naturskyddsföreningen. Det är ett sätt att dra mitt strå till stacken för ökad biologisk mångfald på Falan.
Det är ju trots allt mitt ledord – göra god honung som gör gott!

wpid-dsc_0850.jpg

Våra bina pollinerar ängsblommorna och träden på och kring Åsabacken.

Surra lugnt!

Kommentarer inaktiverade.