Honung från en nobelpristagares bygder

Broholms biodlingar verkar i en historisk bygd.

Från Stenstorp kommer en av de svenska nobelpristagarna. Gustaf Dalén tilldelades nobelpriset i fysik 1912 för klippapparaten och solventilen, två uppfinnidalenhonungngar som fick fyrarna att börja blinka och samtidigt spara på gasen och de mänskliga riskerna.
Innan Dalén slog sig in på teknikens bana var han lantbrukare på Skräddaregården här i Stenstorp. Han var bra på att se helheten av saker och ting, så det var självklart att vara biodlare för att få bra skördar. Gustaf Dalén är helt enkelt biodlaren som blev nobelpristagare!

I år fyller Dalénmuseet i Stenstorp 20 år och vi samarbetar kring en honung som fått det passande namnet Dalénhonung. Den kommer från blommor och bin i Stenstorp och Borgunda, byn som hans fru Elma kommer ifrån.
Vi presenterar honung från Gustaf Daléns hembygd. Den kommer att säljas på Dalénmuseet för 60 kr/burk på 500 gram. Två särskilda etiketter för ändamålet har vi också tagit fram.

Så nu kan ni köpa Broholms biodlingars honung mer än kvällstid hemma hos oss. Dalénmuseet har öppet tisdagar-fredagar kl 10-16 och lördagar och söndagar kl 12-16.

Välkomna dit för honung från en nobelpristagares bygder!

Kommentarer inaktiverade.