Väntans tider

I går var jag och ”Nisse” ute på en liten turné. Vi placerade ut ställningar där våra bikupor ska stå  i sommar. Vi har hittat jättefina platser med mycket trevliga markägare som verkar minst lika ivriga som oss att bina ska flytta dit. Samtidigt har jag i veckan målat större delen av materialet till bikuporna. Vi har valt en blå/grön färg vilket jag tror kommer bli skitsnyggt med de blommande rapsfälten som fond. Samtidigt är blått årets märkningsfärg på de drottningar som föds, så Broholms biodlingar kommer enkelt kunna hålla reda på vilka år som är jubileumsår.

målning av lådor

Det är också en nyhet från i veckan. En lantbrukare i Lilla Borgunda kontaktade mig och vill ha bin vid sina rapsfält. Fantastiskt roligt, då rapsen ofta ger bra med honung och garanterar en första tidig skörd på året. Så nu finns det stora chanser att det finns färdig honung till de färska och närproducerade jordgubbarna på midsommarfesten!

Till helgen (om vädret tillåter) ska turnén med utplacering av ställningar fortsätta. Bland annat på marker som Falbygdens naturskyddsförening sköter om. Samtidigt är det svårt att koncentrera sig, för idag avgörs en fråga som kommer förändra allt om det blir ett positivt besked. Jag vågar inte skriva mer än så just nu, för det finns fortfarande en risk att beskedet kan bli negativt – även om det enligt indikationer jag fått är osannolikt. Men jag har lärt mig sedan tidigare att inte ropa hej för tidigt….

Surra lugnt – och köp lokal honung så hörs vi snart igen! 🙂

Kommentarer inaktiverade.